
Suroviny – Mátový sirup
- 150g až 300g máty
- 1 ks citronu
- 1l vody
- 700-1000g cukru
- 1 lžička kyseliny citronové
Postup – přípravy za tepla
- Vodu s cukrem, uvedeme do varu a krátce povaříme.
- Po zhoustnutí, přidáme drobně nakrájené čerstvé lístky máty peprné.
- Povaříme ještě 2 min., poté necháme 2 – 3 hodiny odstát.
- Přecedíme, opět zahřejeme a přidáme kyselinu citrónovou.
- Hotový mátový sirup nalijeme do připravených lahví.
Postup – přípravy za studena
- Použijeme vychladlou, převařenou vodu.
- Čerstvé, drobně nakrájené a umyté lístky máty peprné naházíme do vody.
- Přidáme kyselinu citrónovou a tuto směs necháme macerovat 24 hod., nejlépe v chladu a temnotě.
- Sirup z máty scedíme, přidáme cukr a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
Napište nám a pochlubte se
Budeme rádi, pokud se pochlubíte s vašimi výsledky. Vyfotíte je a vložíte na instagram pod označením #receptysichrovka.
Nevíte si rady? Napište nám na instagramu, facebooku či emailu.
Mátový sirup – i pro začátečníky

0 komentáøù